2011. március 1., kedd

ÉRVÉNYESÍTVE!!! :)


Bár úgy gondolom a videomegosztó portálok többségét nem kell reklámozni, mégis ha az ember jól körülnéz, a sokféle címen duplikált zenei klippek és vicces, állatos meg Home-videók közt, ráakadhat olyan gyöngyszemekre is, mint a Validation (Érvényesítés). A nevelő célzattal készült negyedórás kisfilm, azonban sokkal több, mint átlagos Youtube-ra töltött társai.
A 2007-es minimozi főszereplője Hugh Newman (TJ Thyne) a szakállas, bohókás külsejű, fiatal srác, aki munkaidejében parkoló kártyákat érvényesít, s mindemellett egy-egy jól irányzott, pozitív megerősítéssel mosolyra fakasztja a hétköznapokba belefásult, elismerésre vágyó embereket. Különleges „képességének” hamar híre megy, s az emberek hamarosan hosszú sorokban kígyóznak, hogy érvényesítsék a kártyájukat (vagy inkább az életüket?). A pecsételős fiú karrierje töretlenül ível felfelé, egészen addig, amíg nem találkozik Victoriával az igazolványkép fotóssal, aki keményen rászól: „NO SMILING”.  
 A fiú ekkor fejébe veszi, hogy bármi áron megmosolyogtatja a komoly,s érthetetlen okokból merev lányt… Mi Victoria titka (és itt nem a Victoria Secretre gondolok :) ) valamint sikerül-e Hughnak megnevettetni szíve választottját vagy maga is búskomorságba zuhan?... Kiderül, ha pl.: egy szendvicset majszolva rászánjuk az ebédidőnk egy részét, s végig nézzük ezt a minimozit… Higgyétek el megéri, mert nem csak a film struktúrája, látványvilága, összeszedettsége csodálatos, hanem játszi könnyedséggel fogadjuk be - akár egy normál hosszúságú mozi esetében – az alkotás üzenetét: " A mosoly egy olyan görbe, amely mindent kiegyenesít."
A szinte összes sikersorozatban: C.S.I.-ban, 24-ben, és számos mozifilmben szereplő TJ Thyne számára igazi jutalomjáték volt a „mosolyfiú” szerepe. A másik főszereplő Vicki Davis szintén olyan híres szériákból jött, mint a Dr. House, vagy a Helyszínelők, profin alakítja a vidámság kerülő fotóst. Kurt Kuenne filmrendező a dokumentalizmus és a fantázia világában mozog jól, utóbbira bizonyíték a Validation.

Fekete-fehér, feliratos, amerikai rövidfilm, vígjáték, 17 perc, 2007

Rendező: Kurt Kuenne
Forgatókönyvíró: Kurt Kuenne
Szereplők: TJ Thyne, Vicki Davis

A film kategóriájában számos fesztiválon díjat nyert:
Winner - Best Narrative Short, Cleveland Int'l Film Festival, Winner - Jury Award, Gen Art Chicago Film Festival, Winner - Audience Award, Hawaii Int'l Film Festival, Winner - Best Short Comedy, Breckenridge Festival of Film, Winner - Crystal Heart Award, Best Short Film & Audience Award, Heartland Film Festival, Winner - Christopher & Dana Reeve Audience Award, Williamstown Film Festival, Winner - Best Comedy, Dam Short Film Festival, Winner - Best Short Film, Sedona Int'l Film Festival.



Linkek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése